Blog –

Esa Peltonen

Growth Strategist, Co-founder
Esa is an experienced growth pioneer and a happy father of two. He’s passionate about helping challengers, disruptors and dreamers of all sizes.

Yksi hyvä kumppani, kiitos!

Onko hyvä kumppani sellainen, joka ymmärtää sinun toimialaasi, vai sellainen joka ymmärtää oman toimialansa?

Olen pohtinut tätä kysymystä viime aikoina ja käynyt siitä muutamia keskusteluja. Monet yritykset pitävät oman toimialansa ymmärrystä suuressa arvossa kumppania valitessaan. Toisaalta moni päättäjä ostaa kumppaniltaan erityisesti ulkopuolista, objektiivista näkemystä oman liiketoimintansa kehittämiseen.

Kumppanipuolelta aihetta tarkasteltuani minulla on muodostunut vahva mielipide asiaan. Kumppanisi ydinosaamista tulisi olla erilaisten, uusienkin toimialojen nopea sisäistäminen ja ymmärtäminen. Kumppanin täytyy ymmärtää, millainen dynamiikka markkinassa on, millaisilla liiketoimintalogiikoilla toimitaan ja millaisia mahdollisuuksia haastaa tai uudistaa markkinaa voisi tulevaisuudessa olla. Ilman tätä osaamista ei itseään voi juuri kutsua arvokkaaksi kumppaniksi.

Aikaisempi kokemus juuri sinun toimialaltasi on parhaimmillaan vain asia, joka auttaa pääsemään nopeammin lähtöviivalle, mutta se ei ratkaise onnistumista. Pahimmillaan syvä osaaminen tietystä toimialasta voi olla suoranainen hidaste uusien mahdollisuuksien löytämiselle.

Sen sijaan kumppanisi vahva ydinosaaminen, on se sitten kasvun, markkinoinnin, mainonnan tai vaikka IT-järjestelmien saralla on sitä kuuluisaa lisäarvoa, mistä yleensä kannattaa maksaa. Osaava kumppani kyllä ymmärtää oman työnsä arvon ja pystyy jopa osoittamaan, miten heidän osaamiseensa satsaaminen kääntyy nopeasti investoinniksi, joka tuottaa. He pystyvät siihen, koska heillä on ennestään kokemusta ja näyttöjä sen saavuttamisesta. Kun siis valitset itsellesi kumppania, kysy oikeat kysymykset ja näe meriitit eri toimialoilta mahdollisuutena tuoda uutta näkökulmaa omalle toimialallesi.

Share
Share on linkedin
Share on twitter

Have a project?

Contact us and let’s discuss how we can achieve your goals together.